Recept van POMPOENSOEP met sinaasappel en Belgische Saffraan

mie-pompoensoep-2

POMPOEN-SINAASAPPEL-SAFFRAANSOEP met Belgische Saffraan

  • 2 bio ui in stukjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 cm verse gemberwortel, klein gesneden
  • 1 kleine rode peper, fijngesneden
  • 2 bio wortelen in stukjes
  • stuk bio knolselder (ong. ΒΌ), versneden
  • 2 kleine stevige oranje pompoentjes, type Hokkaido (ong.1,5 kg gekuist, ttz: wassen, pitten eruitdoen en in grove stukken snijden)
  • sap en rasp van 1 bio appelsien
  • 1,5l groentenbouillon (zelf getrokken of evt blokjes)
  • zout en…saffraan van Belgische Saffraan : ongeveer een 20-tal draadjes die min 4u geweekt hebben in een klein beetje bouillon.

 

Gewoon beginnen met de ui en andere kleine dingen op te stoven dan pompoen en bouillon erbij. Als de groenten gaar (zacht) zijn, de soep pureren.

Afkruiden met zout en de geinfuseerde saffraan (wil je geen draadjes zien, dan kan je ze door een zeefje doen).

Afwerken met wat zure room, sinaaszeste (fijngesneden sinaasschil) en fris, zurig blad (oxalis, zuring,…).

 

SMAKELIJK!

Bedankt, Mie De Backer, voor dit super recept!