SFFRN London Dry Gin: eerste Belgische Saffraangin en wereldprimeur?!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto Mie De Backer ©

Pakken we met deze saffraan gin uit met een wereldprimeur?

Na 4 jaar zoeken en contacten leggen, vonden we bij Ben Heylen (coverfoto) en Filip Janssens van VIBE Distillers uit Herentals gehoor om een unieke en superieure saffraangin te ontwikkelen met onze zelf geteelde (bio) saffraan.

Op 10 december 2016 lanceerden we de eerste Kempense, artisanale SFFRN Gin – een London Dry Gin-  die gedistilleerd werd op de ‘old fashioned way’. VIBE Distillers haalden met hun 2 gins reeds verschillende internationale prijzen binnen. Ze werken met de beste ingrediënten op zeer kleine schaal, in kleine batches én alles wordt in eigen huis gedaan!100% Herentals, dus.

Onze saffraangin is uniek, omdat de saffraan gedistilleerd werd en niet geïnfuseerd, zoals dat bij andere ‘ saffrongin’ gebeurt. Voor zover onze info reikt, is dit dan ook een wereldprimeur!

In de SFFRN London Dry Gin zit de subtiele saffraantoets met Jamaica peper, kardemom, oranjebloesem en kaneel. Hij bevat 43% alcohol en wordt verdeeld in flessen van 0.5L aan 48€ per fles (incl BTW), momenteel enkel te verkrijgen in de hoevewinkel van de saffraanboerderij, Leefdaalstraat 14 te Morkhoven en in een zeer beperkt aantal restaurants.Hij komt perfect tot zijn recht met een basic tonic. Het verrassende daarin is, hoe de saffraan daarin terug te vinden is. Hij kan ook puur gedronken worden en dan proeft u de pittige, warme en bloemige toetsen.

Quote van topchef Wouter Keersmaekers (De Schone van Boskoop te Boechout- Gault Millau 17/20):

‘De SFFR Gin is zeer verfijnd, subtiel en heel schoon gedoseerd. Zelfs met een tonic blijft de saffraan overeind. Een topper!’

Chef Bart Gils (Signatuur Hoogstraten- Zilveren Goesting): ‘Dat is wel hieeel lekker’

Chef Ivan Menten en sommelier Leen De Visscher (Au Comptoir- Gierle- Bib Gourmand): ‘Ja!Die nemen we!’

Binnenkort komen enkele recensies in een paar magazines en een boek over Belgische gins!

De SFFRN Gin kan u degusteren in

  • Restaurant Au Comptoir  te Gierle van chef Ivan Menten en Leen De Visscher:  www.aucomptoir.be
  • Resto Signatuur te Hoogstraten van chef Bart Gils en Sally Lauwers: www.resto-signatuur.be
  • Restaurant De Schone van Boskoop Boechout van chef Wouter Keersmaekers www.deschonevanboskoop.be
  • Restaurant ‘t Vijfde Seizoen te Aalter van chef Broes Tavernier en Lien D’Hooge www.tvijfdeseizoen.com
  • Restaurant L’épicerie du Cirque te Antwerpen van chef Dennis Broeckx en Ellen Destuyver www.lepicerieducirque.be
  • Restaurant De Vijf Seizoenen te Brakel van chefs Jonas en Laurence Haegeman www.devijfseizoenen.be
  • Restaurant Graanmarkt 13 te Antwerpen: chef Seppe Nobels, sommelier Sander de Saegher

Heeft u interesse in onze gin, dan kan u in onze hoevewinkel, Leefdaalstraat 14 te Morkhoven 2200 terecht.

Vanaf 30/3 vindt u hem op de webshop van www.belgunique.be

Op de persvoorstelling waren burgemeester Jan Peeters, schepen van economie Jan Michielsen en journalisten alvast zeer enthousiast!

 

Saffraangin presentatie

 

 

 

 

 

 

 

 

sffrn_2_front