‘de Rode van Morkhoven’! HIB gelabeld

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vermits we constant op zoek zijn naar vernieuwing, lanceerden we de Rode van Morkhoven, een fruitige aperitief van 16° met uitgesproken smaak van bloedsinaasappel.

We gingen in zee met H.I.B.-er Patrick De Keersmaecker (bvba Alhiers uit Ranst). Patrick is gekend voor zijn passioneel en kwalitatief hoogstaand werk. Hij zocht naar het bloedsinaasappelsap en vond een bio versie uit Corsica. Vers sap (niet gepasteuriseerd!), geeft de intense smaak aan deze ‘Rode’. Het sap wordt diepgevroren ingevoerd en na ontdooien onmiddellijk verwerkt. Zijn zelf geproduceerde distillaten zorgen voor een verrassende toets. Na toevoeging van saffraaninfuus is ‘de Rode’ klaar.

Hij kan puur gedronken worden, combineert ook met een blauwe Fever Tree tonic of -voor een zoetere versie- met een Ritchie of Finley limonade op basis van bloedappelsien.

Leuk in een champagne fluitglas met (bevroren) granaatappelpitten en een takje groen.

Flessen van 0.5L. à 16.50€/fles (incl BTW)

Donker en koel bewaren en steeds schudden voor gebruik!

 

foto-2