Activiteiten op de saffraanboerderij

Benieuwd naar hoe saffraan gekweekt wordt, hoe saffraan gebruikt kan werden en hoe je echte saffraan kan herkennen? Tijdens een bezoek aan onze saffraanboerderij leren je meer over de teelt en het gebruik van saffraan. Er zijn enkele standaardformules, je kiest volgens interesse, aantal personen en budget.

 

Ben je als bedrijf op zoek naar een unieke beleving voor uw klanten of collega’s? We kunnen samen een formule uitwerken en/of goodiebags samenstellen volgens je budget. Aarzel niet om ons te contacteren.

Alle bezoeken zijn gegidst en zijn enkel buiten. We respecteren de geldende coronamaatregelen en vragen de bezoekers dit ook te doen. Gezien specifieke maatregelen kunnen veranderen, kunnen bijvoorbeeld ook het aantal toegelaten personen veranderen. Gelieve je hierover te informeren. We volgen de richtlijnen van de overheid en die zijn te volgen op de nieuwskanalen en FOD Volksgezondheid. Een eventueel bezoek aan de shop (indien binnen), gebeurt ook volgens de geldende normen. Bedankt voor je medewerking!

Parkeren niet om en rond huisnummer 12. Er is plaats voor 8 personenwagens, vlak voor de deur. Ook verderop is er parkeerruimte. Autocars rijden meestal achterwaarts de straat in en kunnen eveneens op de parking staan.

Basis formule

1-80 personen
+/- 1 uur
Bezoek onze saffraanboerderij (Foto: Hanne Joossen)

Aan de hand van beelden, zie en hoor je hoe de cyclus van de saffraanteelt het jaar rond verloopt. Met het bezoek aan het veld zelf, wordt de teelt gekaderd in het seizoen. Zo krijgt iedereen een beeld van wat er boven- en ondergronds gebeurt.

Proef formule

10-50 personen
+/- 1.5 uur
IMG_20180504_133940456

Basisformule + uitbreiding naar het culinaire: het gebruik in de keuken wordt aanschouwelijk gemaakt. Na het veldbezoek is het tijd voor saffraanproevertjes.

Walk & Taste

20-50 personen
+/- 2 uur
Walk & Taste

Basis + proef formule + uitbreiding naar beleving en samen genieten.

Het is een ongedwongen activiteit, waarbij we je meenemen in ons verhaal en waarbij je ondertussen kan genieten van een proeverij.

Hop & Shop

2-4 personen
+/- 1 uur
SFFRN gin

Een gegidste rondleiding met bezoek aan de velden en een intro in de saffraanteelt. Bezoekers krijgen een goodiebag ter waarde van € 75.

Verblijven

Verblijf in onze B&B Art.14

We verwelkomen je graag op onze saffraanboerderij voor een ontspannend verblijf met (saffraan)ontbijt in onze B&B Art.14.

Arrangementen

Saffraankrokus

Zoekt u een originele activiteit met familie, vrienden, collega’s en wenst u een arrangement op maat? We bekijken het graag samen met u!