Walk & Taste

Info

We verwelkomen u met een hapje of drankje, afhankelijk van de gekozen formule (Apero, Dessert of Booze).

Daarna geven we aan de hand van beelden meer uitleg hoe wij saffraan telen en wat er doorheen het jaar gebeurt: het oogsten, plukken, drogen, verpakken,… We vertellen over de specifieke gebruiksmogelijkheden, de kwaliteitsherkenning, over fraude, gezondheidsaspecten. Er wordt nadruk gelegd op het culinaire.

Marc neemt u dan mee naar het veld en vertelt uitgebreid wat de teelt inhoudt. De boven- en ondergrondse activiteit, de helpers en bedreigers van de planten etc.

Nadien komen we terug samen in de tent en dan is het genieten van lekkers en is er tijd voor vragen en gezellig keuvelen. Als aandenken krijgt u een belevingsboekje met recepturen en tips mee naar huis.

Apero

We verwelkomen u met een amuse.

Na het veldbezoek staat er een gesaffraneerde cocktail en een
proeverij klaar met 3 hartige hapjes, te vergelijken met een zeer uitgebreid voorgerecht en maakt Linda het (culinaire) gebruik van saffraan aanschouwelijk.

Dessert

We verwelkomen u met een zoet hapje. Op het buffet vindt u koffie en saffraanthee (warm of ‘ice’) à volonté.
Na het veldbezoek bieden we u een gesaffraneerde trifle aan (een Engels laagjesdessert) die u rustig uitlepelt, terwijl u samen kan genieten van smikkelen en babbelen.
U kan opteren voor een digestief nà: een ijskoude POM au safran of een glühPOM (+7.5€).

Booze

We verwelkomen u met onze wereldwijd unieke SFFRN London Dry gin met tonic. Daarbij horen gesaffraneerde aperitiefdips ‘van het huis’. U geniet, terwijl we u een inleiding geven in ons saffraanverhaal.

Na het veldbezoek komen we terug samen in de tent en dan is het ontdekken van een saffraancocktail met een bijpassende amuse.

Linda toont u tenslotte hoe u met saffraan kan werken en welke smaakcombinaties samen gaan. Bij de laatste cocktail serveren we u een geraffineerd hapje.

De alcoholen beperken we elk tot 3.5cl. Zo kan u toch uitgebreid proeven en genieten van ons aanbod.

Praktisch

 • Duur: ongeveer 2 uur
 • Aantal personen: 8-20
 • De activiteit gaat door in een ruime en open evenemententent naast de saffraanvelden. Het weiland kan nat zijn, voorzie geschikt schoeisel en kledij.
 • Er is mogelijkheid om in de tent alles zittend te volgen. De vouwstoeltjes zijn licht en kunnen eventueel meegenomen worden naar het veld.
 • Honden zijn niet toegelaten.
 • Contacteer ons om te reserveren

Prijzen

 • Apero

  Per persoon

  € 45
 • Dessert

  Per persoon

  € 40
 • Booze

  Per persoon

  € 49