Walk & Taste

Info

We verwelkomen u met een hapje of drankje, afhankelijk van de gekozen formule (Apero, Dessert of Booze).

Daarna geven we aan de hand van beelden meer uitleg hoe wij saffraan telen en wat er doorheen het jaar gebeurt: het oogsten, plukken, drogen, verpakken,… We vertellen over de specifieke gebruiksmogelijkheden, de kwaliteitsherkenning, over fraude, gezondheidsaspecten. Er wordt nadruk gelegd op het culinaire.

Marc neemt u dan mee naar het veld en vertelt uitgebreid wat de teelt inhoudt. De boven- en ondergrondse activiteit, de helpers en bedreigers van de planten etc.

Nadien komen we terug samen in de tent en dan is het genieten van lekkers en is er tijd voor vragen en gezellig keuvelen. Als aandenken krijgt u een belevingsboekje met recepturen en tips mee naar huis.

Apero

We verwelkomen u met een hartig hapje. Na het veldbezoek komen we terug samen in de tent en bieden we u een coctail of mocktail op basis van saffraan als aperitief. Daarbij verrassen we u met een hartige proeverij, te vergelijken met een uitgebreid voorgerecht en maken het (culinaire) gebruik van de saffraan aanschouwelijk.

Dessert

We verwelkomen u met een zoet hapje. Na het veldbezoek bieden we u saffraanthee aan (warm of ‘ice’) à volonté.
Daarbij een trifle (Engels laagjesdessert) die u rustig uitlepelt, terwijl u samen kan genieten van smikkelen en babbelen.

U kan opteren voor een digestief nà: een ijskoude POM au safran of een glühPOM (+7.5€).

Booze

We verwelkomen u met onze wereldwijd unieke SFFRN London Dry gin met tonic. Daarbij begeleidende aperitiefdips ‘van het huis’. Na het veldbezoek komen we terug samen in de tent en dan is het genieten van een saffraancocktail en een amuse. Er is ruim tijd voor vragen.

Linda toont u tenslotte hoe u met saffraan kan werken en welke smaakcombinaties samen gaan. U hebt dan nog een amuse tegoed, waarbij een digestief hoort (POM of Elixir, afhankelijk van het hapje).

De alcoholen beperken we elk tot 3.5cl. Zo kan u toch uitgebreid proeven en genieten van ons aanbod.

Praktisch

 • Duur: ongeveer 2 uur
 • Aantal personen: 8-20
 • De activiteit gaat door in een ruime en open evenemententent naast de saffraanvelden. Het weiland kan nat zijn, voorzie geschikt schoeisel en kledij.
 • Er is mogelijkheid om in de tent alles zittend te volgen. De vouwstoeltjes zijn licht en kunnen eventueel meegenomen worden naar het veld.
 • Honden zijn niet toegelaten.
 • Contacteer ons om te reserveren

Prijzen

 • Apero

  Per persoon

  € 45
 • Dessert

  Per persoon

  € 40
 • Booze

  Per persoon

  € 49