Bouwstenen voor Nepal @saffraanboerderij zondag 19/6/2016 van 14-17u

Nepal 2016

Huisje voor PRAMILA foto1

DE ACTIE:

ZONDAG 19 juni 2016  is er van 14-17u véél te beleven op onze SAFFRAANBOERDERIJ Leefdaalstraat 14 2200  Morkhoven met een groter aanbod van streekproducten dan vorig jaar (zie beneden).

IMG_9725

Er zijn leuke dingen te doen voor de kinderen: timmeren van vogelhuisjes en insectenhotels,… En een geweldig en niet te missen bomenklimparcours (met beveiliging): klimmen, klauteren, over smalle balken lopen, wiebelen,springen en een spannend eind! Verder nog een EMBO buitenspel-spel en een stroklimtoren!Het EMBO-spel is gemaakt uit recycled materiaal en te bestellen.

Om 15u is er een speciale stunt waar schepen Jan Michielsen bereid is gevonden om -met een klein hartje- deel te nemen. 🙂 De moeite!

Binnen en op het terras vindt u nog kunst ook: schilderijen, upcyclede juwelen, metaal.

 

16.5-25halsketting IlseMAD design bloembak

WAAROM:

Vorig jaar, na de aardbevingen in Nepal, besloten we dat ‘niets doen geen optie was’. Op 10 dagen tijd vonden we collega’s- streekproducenten bereid om mee een actie te ondersteunen om de zeer precaire woonnoden te lenigen. We doopten de actie ‘Shelters voor Nepal’, omdat het regenseizoen er aankwam en velen geen dak meer boven hun hoofd hadden. We haalden zomaar eventjes een bedrag binnen voor een 12 shelters! Dit dankzij vrijwilligers, buren, vrienden, streekproducenten en talrijke blije bezoekers! Andermaal fantastisch en merci!

Ook dit jaar lanceerden we een oproep met als doel de opvolging te verzorgen van het eerste project. Ditmaal streven we ernaar om degelijke huisjes te bouwen. De bouw is al van start gegaan voor enkelen, dankzij andere acties van de vzw ‘Just Solidarity’. De huisjes (kost +- 1000€) worden gebouwd door zo’n 3 vakmensen en met zoveel mogelijk recuperatiemateriaal van hun vernielde huizen. De bouw van deze huisjes (van 3.5×3.5m tot 4.5×4.5m!) zorgt dus niet alleen voor onderdak voor gezinnen, maar betekent ook werk voor bouwvakkers. De selectie van kandidaten gebeurt zorgvuldig door het Nepalese team. Het Belgisch team (de leden van de vzw) gaan een 4x per jaar ter plaatse en volgen nauwgezet op. Alles gebeurt via overleg.

Nepal huisje 1

Huisje voor PRAMILA foto 2

 

DEELNEMENDE STREEKPRODUCENTEN:

 

CONTEXT Just Solidarity:

Just Solidarity  is een vzw die in ontwikkelingslanden onderwijsprojecten (Gestalt in Nepal, Shradda Bakhti School,  basisschool Sishuwatar) en kleine humanitaire acties ondersteunt (Care fort he forgotten people). Het Team in Nepal (Minakshi Rana, Binaya Rana, Nima Sherpa en Sarita Deshar) onderzoekt, selecteert, organiseert en volgt de projecten  ter plaatse op.
Het Team in België (Greet Cassiers, Anne Wellecomme, Sonia Maes, Christel Cosemans, Wasilie Janssen en Bruno Smis) zoekt sponsors, organiseert benefieten, beheert geld, bezoekt projecten en volgt de besteding van het geld op. Ons postadres: Morpheusstraat 27, 2600 Berchem 2600, B – www.gestaltinnepal.com – FB/gestaltinnepal

IBAN BE12 0013 4583 5792.

20160303_09135220160303_091503IMAG7114

We zijn ontzettend dankbaar voor zoveel solidariteit!

Speciale dank gaat naar

  • Stad Herentals: voor de logistieke steun en de fijne samenwerking
  • Sarah Hufkens van Speculaasje Heyns voor het mooie ontwerp van de flyer
  • de vele helpende handen, de standhouders en jullie, de bezoekers!

ALLEN ZEER WELKOM!!