
22 dec Feestrecept?
Posted at 09:20h
in Blog
Aardpeerdip met Belgische Saffraan & Migino hazelnootolie:
- 1 kg (bio) aardperen
- 100ml volle (bio) room
- 50 mg Belgische Saffraan
- 1 tl Migino hazelnootpasta
- 1 tl Migino hazelnootolie
Week de saffraandraadjes minstens 4u van tevoren in een beetje water.
Was de aardperen en kook ze gaar (in de schil). Laat ze afkoelen en ontdoe ze van de schil. Laat ondertussen de room voor de helft inkoken. Afkoelen. Mix de aardperen met de room en hazelnootpasta tot een smeuïg geheel. Laat nog even zacht doorkoken en laat afkoelen. Voeg dan het saffraanvocht toe + een theelepel hazelnootolie en mix nog even door.
Lekker als aperitiefdip met getoast kwaliteitsbrood of als zalfje bij een kort gebakken coquille.
Smakelijk!