‘HIB-label voor Belgische Saffraan uit Morkhoven’

Leuke tekst over onze saffraan en onze producten, door Tom Deckmyn, adviseur bij UNIZO, Provincie Antwerpen:

HIB-label voor Belgische Saffraan uit Morkhoven

Vandaag weet je als consument niet altijd meer zeker wat je koopt. Consumenten zijn meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenciteitsgarantie. En die vinden ze bij ambachtelijke ondernemers via het HIB-label. Het is voor consumenten vaak niet gemakkelijk om de ambachtelijke ondernemers en hun producten te onderscheiden van de industriële. Anderzijds is het voor deze ondernemers niet makkelijk op te boksen tegen de concurrentie van onder meer industriële producten. Daarom lanceerde UNIZO het label Handmade In Belgium (kortweg HIB). Enkel wie aan de strikte criteria van het label voldoet, komt in aanmerking. Het is een jury van ondernemers en experten die dit label toekent.

 HIB-label voor Belgische Saffraan

Vorig jaar startten Marc en Linda Leloup-Van den Bulck met hun onderneming Belgische Saffraan, en ze zijn al ruim bekend! Het recept van hun succes: een uniek product, op en top Belgisch, volledig handmatig en ecologisch verbouwd, geoogst en tot eindproduct bewerkt, dit alles gekruid met een stevige vleug passie en toewijding.

“Niet enkel particulieren, maar ook professionelen komen hun saffraan bij ons aankopen,” aldus Linda, “Sinds kort staan we op de menukaart van Seppe Nobels (Graanmarkt 13, Antwerpen). Kwaliteit van eigen bodem verkoopt. Naast het basisproduct verkopen we ook saffrocaat (saffraan-advocaat), pompoenboter en paprikaconfituur.”

Met haar Saffrocaat wil Linda streekambassadeur worden via de Fish and Chips Hoogvlieger. Stemmen kan via deze website: http://www.fishandchipshoogvlieger.eu/

 

Marc en Linda op hun veld met het HIB-label

Meer info:
www.belgischesaffraan.be
http://www.handmadeinbelgium.com/belgischesaffraan/

http://www.unizo.be/antwerpen/viewobj.jsp?id=430063