Made in Kempen supportert voor Kempense smaakmakers

Twee Kempense smaakmakers op vierdaags culinair publieksfestival

antwerpenproeftOp 15, 16, 17 en 18 mei vindt op de site van de Waagnatie de achtste editie van het culinaire foodfestival ‚Antwerpen Proeft’ plaats. Twee Kempense smaakmakers zullen er aanwezig zijn als standhouder.

Jonge snaken Dominique Goos en Lauren Conrardt van wijnbar-cateraar Puur uit Turnhout zullen er hun zaak voor het eerst kenbaar maken. „Puur”  wordt een wijnbar/bistronomie waar een goed glas wijn of een frisse cocktail gecombineerd wordt met kleine, lekker gerechtjes”, zegt Dominique Goos. „We zijn allebei fan van het noorden van Spanje, en willen al dat lekkers wat dichter naar de Kempen brengen.” Dominique en Lauren bouwen momenteel een geklasseerde hooischuur om naar een moderne wijnbar. De zaak opent pas in het najaar van 2014. „Tijdens Antwerpen Proeft zullen we onze zaak promoten. De bezoeker kan aan onze stand twee gerechtjes proeven, eentje op basis van sardinefilet, een ander met Ibericovarken.”

Ook Belgische Saffraan uit Morkhoven pakt uit met saffraanspecialiteiten. „De bezoeker kan ons daar vinden met onze Saffrocaat (advocaat op basis van saffraan), ambachtelijk saffraanijs, en met pure saffraan van eigen veld, geteeld in de Antwerpse Kempen. We verrassen ook met een aperitiefwijntje op basis van saffraan!”, vertellen Marc en Linda Leloup-Van den Bulck.

Verwant en interessant: