Opening Saffraan Info Punt @ Saffraanboerderij 17/10/2015 11u

Zaterdag 17 oktober 2015 om 11u plechtige opening met animatie!

Duiding: Saffraanteelt intrigeert en regelmatig vroegen koppels of kleine groepen ons om een rondleiding in de saffraanvelden. We organiseren dit reeds voor groepen, groter dan 8 personen. In samenwerking met Dienst Toerisme Provincie Antwerpen en de regiowerking Kempen, hebben we nu een ‘Saffraan Info Punt’ gemaakt. Hier kan de individuele bezoeker terecht om wat meer op te steken over deze prachtige specerij. Het is ook aantrekkelijk gemaakt voor kinderen en er ligt wat uitdaging in door middel van vragen en wist-je-datjes. Er staat ook een grote plantenbak, waar we saffraankrokussen plantten. We hielden ivm de hoogte van de bak rekening met jonge kinderen en rolstoelgebruikers. Het project werd voornamelijk gemaakt uit recyclagemateriaal, omdat we fan zijn van duurzaam ondernemen. We voorzien dat het Saffraan Info Punt met zijn ligging vlakbij fietsknooppunten (26 en verder nog 66 en 67) een aangename stop kan zijn om even te verpozen en te genieten van de rust én in het seizoen de lila saffraankrokussen. Met enige trots mogen we zeggen dat dit uniek is in België.

Opening zaterdag 17/10 om 11u: Schepen Ingrid Ryken (Toerisme Stad Herentals) en Ann Kersemans (regiowerker Kempen) huldigen het project, waarna een groepje jonge meisjes bloemen gaan plukken (de legende zegt dat een jonge maagd de eerste bloem van het seizoen moet plukken om een goeie oogst te garanderen. Wij zetten dus een tandje bij 🙂  ). Iedereen welkom.

De kinderen krijgen daarna een beker chocolademelk en de volwassenen kunnen kennis maken met onze allernieuwste aanwinst: ‘De Rode van Morkhoven’ : een fruitige eau-de-vie (20°), ambachtelijk gestookt en -uiteraard- met saffraan. Borrels à 1.5€ in de tent.

Om 12.30 sluiten we af, want het is volop oogstperiode en de saffraan wacht niet!

We danken Stad Herentals, Toerisme Provincie Antwerpen, Toerisme Kempen, Toerisme Herentals voor de ondersteuning en de positiviteit!

Speciale dank aan Ann, Jan, Ingrid, Nicky, Sita, Koen, onze zalige kinderen en vrienden.  kempen_links_cmykIMG_9990 IMG_9994

: in volle aanbouw: uilenkast, insectenhotel(s), kiosk met infopanelen door Sita Vreeling www.adviesendesign.be , bloemenbak, rustplek