Saffrocaat in Made in Kempen 5/06/2014

Saffrocaat Streekambassadeur voor Antwerpen

Saffrocaat, een advocaat gemaakt door Belgische Saffraan met regionaal geteelde saffraan uit Morkhoven, sleepte de prestigieuze ambassadeurstitel „Streekambassadeur voor de Provincie Antwerpen” in de wacht.  Saffrocaat is een frisse combinatie van eierlikeur met regionaal gekweekte saffraan uit de Antwerpse Kempen.

De non-profitorganisatie Fish and Chips, een duurzaam netwerk van voedingsregio’s rond het Kanaal en de Noordzee, heeft de afgelopen twee maanden een wedstrijd uitgeschreven voor streekproducten/producenten. Voor de provincie Antwerpen alleen al waren er 15 inschrijvingen. Naast Antwerpen waren er ook inschrijvingen vanuit Oost- en West Vlaanderen (BE), Zeeland-Brabantse Wal (NL) en Somerset (UK). Nu vrijdag zal een professionele internationale jury de winnaar kiezen uit de 5 finalisten tijdens het slotsymposium in hoeve Engelendael, Sint-Janspolderdijk14, Sint-Jan-in-Eremo

Belgische  saffraan wordt gekweekt in de Antwerpse Kempen en wordt momenteel in de Antwerpse horeca reeds gesmaakt in diverse gelegenheden waaronder restaurant Graanmarkt 13 van Seppe Nobels. De Saffrocaat staat momenteel op de kaart bij Rosenobel, het nieuwe vegetarische restaurant onder de kathedraaltoren!!

„Na de erkenning  als streekproducent bij ‘Lekkers met Streken’ en het behalen van het HIB-label is dit andermaal een bevestiging voor de kwaliteit van ons product. Tijdens Antwerpen Proeft waren ook de meeste chefs positief ten opzichte van onze saffraan/eierlikeurcombinatie”, zeggen een trotse Marc en Linda Leloup-Van den Bulck.

http://www.madeinkempen.be/nieuws/saffrocaat-streekambassadeur-voor-antwerpen/?utm_source=mik&utm_medium=nieuwsbrief&utm_campaign=daily