SFFRN London Dry Gin: eerste Belgische Saffraangin én wereldprimeur!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto Mie De Backer ©

We pakken met deze London Dry saffraan gin uit met een wereldprimeur!

Na 4 jaar zoeken en contacten leggen, vonden we bij Ben Heylen en Filip Janssens van VIBE Distillers uit Herentals gehoor om een unieke en superieure saffraangin te ontwikkelen, waarbij onze saffraan voor nét die bijzondere toets moest zorgen.

Op 10 december 2016 lanceerden we de eerste Kempense, artisanale SFFRN Gin – een London Dry Gin-  die gedistilleerd werd op de ‘old fashioned way’. VIBE Distillers haalden met hun 2 gins reeds verschillende internationale prijzen binnen. Ze werken met de beste ingrediënten op zeer kleine schaal, in kleine batches én alles wordt in eigen huis gedaan!100% Herentals, dus.

Onze saffraangin is uniek, omdat de saffraan gedistilleerd werd en niet geïnfuseerd, zoals dat bij andere ‘ saffrongin’ gebeurt.

In de SFFRN London Dry Gin zit de subtiele saffraantoets met Jamaica peper, kardemom, oranjebloesem en kaneel. Hij bevat 43% alcohol en wordt verdeeld in flessen van 0.5L aan 48€ per fles (incl BTW), momenteel enkel te verkrijgen in de hoevewinkel van de saffraanboerderij, Leefdaalstraat 14 te Morkhoven en in een aantal toprestaurants.Hij komt perfect tot zijn recht met een basic tonic. Het verrassende daarin is, hoe de saffraan daarin terug te vinden is. Hij kan ook puur gedronken worden en dan proeft u de pittige, warme en bloemige toetsen.

Quote van topchef Wouter Keersmaekers (De Schone van Boskoop te Boechout- Gault Millau 17/20):

‘De SFFR Gin is zeer verfijnd, subtiel en heel schoon gedoseerd. Zelfs met een tonic blijft de saffraan overeind. Een topper!’

Heeft u interesse in onze gin, dan kan u in onze hoevewinkel, Leefdaalstraat 14 te Morkhoven 2200 terecht. Om niet voor een eventueel gesloten deur te staan, kan u ons even bellen: 0496/07.56.36.

Graag tot dan!

Op de persvoorstelling waren toenmalig burgemeester Jan Peeters, schepen van economie Jan Michielsen en journalisten alvast zeer enthousiast!

 

Saffraangin presentatie