Wat vinden (sterren)chefs van Saffrocaat en Belgische Saffraan?

Wouter Keersmaekers (De Schone van Boskoop te Boechout)

Wat jullie doen verdient beslist meer aandacht. Dat is gewoon fantastisch. Ik vind jullie Saffrocaat een topproduct: fris en plezant. De saffraan met de advocaat, dat matched gewoon goed.  Heel origineel.  Top qua smaakcombinaties.  De saffraan die jullie telen, dat is gewoon fantastisch om dat hier te hebben.  Ik wil ermee aan de slag.  Hij is top!  Wist je dat Rubens in zijn schilderijen gewoon de 1e fusion bracht: rijstpap met saffraan?  Rijstpap, als product van hier en saffraan uit het Oosten: geweldig!’

Seppe Nobels (Graanmarkt 13 te Antwerpen)

‘Saffrocaat is een prachtige bereiding en leent zich niet alleen om puur geserveerd te worden, maar kan ook op hoog gastronomisch niveau gebruikt worden in verschillende bereidingen.  Zo denk ik als  groentechef aan combinaties met venkel, rabarber, aardbei of asperges: enkele van onze Vlaamse streekgroenten en fruitsoorten.  De ronde smaak van Saffrocaat heeft alle eer te danken aan het prachtig aroma van zijn hoofdingrediënt, de Belgische saffraan.  Een plezier als chef om met zo’n streekproduct te mogen werken.’