27 dec Gegratineerde oesters met saffraansabayon
Posted at 10:23h
in Recepten
GEGRATINEERDE OESTERS MET BELGISCHE SAFFRAAN
- 12 mooie oester(s)
- 3 dooiers van bio eieren
- 4 el verse room
- 250 ml Cava/ droge champagne
- 8 draadjes Belgische saffraan, geweekt (min. 4u) in een 2-tal soeplepels cava
- Snuifje fijne suiker, pezo
- Open de oesters, haal ze uit hun schelp en leg ze samen met hun sap in een kom. Bewaar de schelpen.
- Klop de eierdooiers met een beetje suiker, zout en peper tot een wit schuim.
- Voeg de Cava en de Cava+ de geweekte saffraan toe. Goed mengen. Zet dit mengsel in een bain-marie en blijf voorzichtig kloppen totdat je een smeuïge en homogene textuur bekomt.
- Klop de room tot slagroom en schep deze bij de sabayon.
- Schep een lepel sabayon in de oesterschelpen, leg hierin de oesters en zet de schelpen 6 tot 7 minuten onder de ovengrill.
Dien de oesters warm op.