Gegratineerde oesters met saffraansabayon

GEGRATINEERDE  OESTERS MET BELGISCHE SAFFRAAN

 

  • 12 mooie oester(s)
  • 3 dooiers van bio eieren
  • 4 el verse room
  • 250 ml Cava/ droge champagne
  • 8 draadjes Belgische saffraan, geweekt (min. 4u) in een 2-tal soeplepels cava
  • Snuifje fijne suiker, pezo

 

  • Open de oesters, haal ze uit hun schelp en leg ze samen met hun sap in een kom. Bewaar de schelpen.
  • Klop de eierdooiers met een beetje suiker, zout en peper tot een wit schuim.
  • Voeg de Cava en de Cava+ de geweekte saffraan toe. Goed mengen. Zet dit mengsel in een bain-marie en blijf voorzichtig kloppen totdat je een smeuïge en homogene textuur bekomt.
  • Klop de room tot slagroom en schep deze bij de sabayon.
  • Schep een lepel sabayon in de oesterschelpen, leg hierin de oesters en zet de schelpen 6 tot 7 minuten onder de ovengrill.

Dien de oesters warm op.