Saffraanpatatjes

RECEPT van Cynthia Janssens:

Laat je saffraandraadjes (3 p/p) (Belgische Saffraan, what else? ­čÖé ) minimaal 4u infuseren in wat water.

Schil aardappelen (type Charlotte bv) en snijd in blokjes.

Smeer een ovenschotel in met look en olijfolie.

Pers 2 teentjes look in een goeie soeplepel olijfolie , kruid deze met peper en (zee)zout en doe de patatjes in de schaal.

‘Bedruip’ de patatjes met de gekruide olijfolie en voeg het saffraaninfuus toe, roer goed om.

Zet de schaal in een oven van 160° en laat een 40min braden.  Keer regelmatig de patatjes.

Cynthia serveert dit bij vis, vlees en gevogelte.

Smakelijk!

Saffraanpatatjes

Saffraanpatatjes

Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

30

minuten
Kooktijd

40

minuten

Ingredi├źnten

    Bereiding